Media Rzeszów

Odwiedziło nas:

praca forum fejs program

AKTUALNOŚCI

Nominacje do nagrody AGRO POLSKA 2015

Dodano: 30.01.15 10:26


akt45014705

W Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podkarpackiego odbyło się uroczyste wręczenie nominacji podkarpackim firmom spożywczym w ramach Ogólnopolskiego Konkursu Promocyjnego AGRO POLSKA. W tym roku odbywa się już jego XXII edycja.

Ogólnopolski Konkurs Promocyjny AGRO POLSKA jest prestiżowym konkursem organizowanym pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, którego głównym celem jest promocja polskich firm branży rolno - spożywczej, ich produktów oraz wzmocnienie marki i pozycji tych przedsiębiorstw na rynku polskim.


Ideą Konkursu jest wyróżnienie i docenienie producentów wytwarzających żywność


w oparciu o tradycyjne, polskie receptury. Pierwszy etap odbywa się na poziomie wojewódzkim, po nim następuje etap krajowy. Zwycięzcy Konkursu uzyskują przywilej znakowania swojego produktu Godłem Promocyjnym AGRO POLSKA przez okres jednego roku. Ogólnopolski finał Konkursu i nagrodzenie laureatów odbędzie się we wrześniu.


Nominacja Marszałka Województwa Podkarpackiego stanowi wartościowe wyróżnienie regionalne oraz uprawnia do udziału w etapie ogólnopolskim Konkursu.


Nominacje z rąk Wicemarszałka Województwa Podkarpackiego Lucjana Kuźniara odebrały w tym roku 24 podkarpackie firmy.



ndna2



Dominika Skoczylas


dep. Rolnictwa, Geodezji i Gospodarki Mieniem


fot. Michła Mielniczuk


biuro prasowe UMWP




Lista producentów nominowanych w Konkursie AGRO POLSKA 2015 r.


1. Zakład Rzeźniczo-Wędliniarski Wiesława Głowiak, Czarna


2. Masarnia Zbigniew Giża Sp. J., Żarówka


3. Rodzinne Gospodarstwo Ekologiczne „FIGA”, Mszana


4. Zakład Pieczywa Trwałego, Rzeszów


5. Mariusz Potępa, Mielec


6. Jan Pomykała, Łukowe


7. Spółdzielnia Mleczarska MLEKOVITA Oddział RESMLECZ w Trzebownisku


8. PPHU Zakład Uboju Zwierząt Rzeźnych Przetwórstwo Mięsne Maria Soja, Wola Raniżowska


9. Zakład Masarski „ Rzeźnik” Katarzyna Bratek, Sonina


10. Produkcja Wyrobów Tradycyjnych B. Jabłoński, Bratkówka


11. PPHU ANMAR Piekarnia Drzewna Anna Surmacz- Kałamarz, Rogóżno


12. Masarnia Osip, Wierzawice


13. Kazimiera Smoleń, Królik Polski


14. PHU G.W. Kłaczyńscy, Witold Kłaczyński, Mielec


15. Zakład Przetwórstwa Warzywnego ORZECH, Kolbuszowa


16. Przedsiębiorstwo Przemysłu Mięsnego Taurus Sp. z o .o., Pilzno


17. Firma Produkcyjno- Handlowa Zbigniew Stachowicz, Radomyśl Wielki


18. Eugeniusz Borkowski, Zakład Przetwórstwa Mięsnego, Wierzawice


19. Zakład Mięsny „Smak –Górno” Sp. z o.o. w Górnie


20. LEDA-SER Wólka Krowicka Leszek Jakimowicz


21. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Sędziszowie Małopolskim


22. Ubój i Przetwórstwo Mięsne MARTIKA Alina Jaje, Radomyśl Wielki


23. Zakład Przetwórstwa Mięsnego Kazimierz Mrozowski, Radomyśl Wielki


24. Owocowe Smaki Antoni Tudryn, Nowa Sarzyna.


Po spotkaniu odbyła się prezentacja nominowanych firm i degustacja wytwarzanych przez nie produktów.


Zobacz również: